Jatka78 diváky rozsekají při první oficiální sezoně

V pražské tržnici v Holešovicích se znovu rozpoutají Jatka. Za poslední rok se tamní prostor stal útočištěm nového cirkusu, současného tance, divadla a dalších kulturních událostí. Ve středu zahajuje první oficiální sezonu. Představí v ní třeba premiéru Family od Cirku La Putyka, pětihodinovou taneční improvizaci Jozefa Fručka, uvede benefiční večer na pomoc běžencům nebo nově pravidelná představení pro děti. Po několik večerů budou Jatka78 také scénou festivalu 4+4 DNY V POHYBU.

Hned ze začátku se na Jatka přižene Bouře režisérského tandemu SKUTR. Od 19. září bude v Česku poprvé k vidění sólová performance Endless Composition tanečníka a choreografa Jozefa Fručka, který si vzal k ruce 30 dvoumetrových dřevěných hranolů. Jednodenní přehlídku tvorby dua Rootlessroot tentýž den večer doplní Linda Kapetanea svým projektem na téma ženství W Memorabilia (Phaedra's Laboratory).

Na začátku října budou Jatka78 hostit festival 4+4 DNY V POHYBU. Během tří večerů v Holešovicích vystoupí francouzský nekonvenční umělec Jonathan Capdevielle se svým představením Adishatz / Adieu a autorka hudby k filmu Hotel Rwanda Dorothée Munyaneza. Na 9. října je připraveno představení Night Tripper uznávané norské choreografky Ingri Fiksdal.

Improvizace Jozefa Fručka
Zdroj: Jatka78

Jedna velká rodina

Největším lákadlem programu je dlouho avizovaný nový projekt Cirku La Putyka Family. V představení se sejde většina umělců, která v průběhu let souborem prošla nebo s ním jakkoliv spolupracovala. Výsledkem je největší obsazení a největší projekt v historii souboru. Z důvodu náročnosti a mezinárodního charakteru bude Family uvedena pouze v premiéře 14. října a při dvanácti reprízách do konce měsíce.

Cirk La Putyka dále chystá na předvánoční týdny komponované večery La Putyka de luxe, během nichž diváky provede všemi prostory Jatek78, tedy galerií, divadelním sálem i zkušebnami.

Na 30. října chystá soubor 420PEOPLE poprvé pro Jatka78 nastudování taneční pocty ping-pongu (A Dance Tribute to Ping Pong) od slavné Jo Strømgren Kompani. Ta tímto představením pokračuje v symbióze tance a sportu, na níž začala pracovat již v roce 1997 uvedením Taneční pocty fotbalu.