Přístí James Bond: Tmavá pleť, nebo zrzavé vlasy. Kdo vystřídá Craiga?

Spectre bude posledním filmem Daniela Craiga v roli Jamese Bonda. Pro filmový svět to automaticky znamená spekulace o jeho nástupci. V této souvislosti jméno herce Idrise Elby, ten je ale podle autora knižních příběhů Anthonyho Horowitze na agenta 007 příliš drsný a chybí mu bondovský šarm a elegance. Nečekaným a hlavním favoritem je také zrzek Damian Lewis známý ze seriálu Ve jménu vlasti (Homeland).

Bookmakeři dávají Lewisovi minimálně stejné šance jako Elbovi. Autor bondovek Horowitz ho pro roli Bonda označil jako příliš „pouličního“, za což se mu poté omluvil. Elba se ale nechal slyšet, že o post agenta 007 ani příliš nestojí. „Nechci být titulován jako černý James Bond,“ uvedl Elba. Navíc jsou prý všechno povídačky a žádné podobné vyhlídky nemá. 

Není přitom jediným hercem tmavé pleti, o němž se uvažuje. Dalším možným Bondem je údajně David Oyelowo, který se blýskl jako Martin Luther King v dramatu Selma.

Anthony Horowitz se Idris Elbovi omluvil za to, že ho označil jako příliš „pouličního“ na to, aby hrál Jamese Bonda
Zdroj: ČTK/AP

Ze sázkařů ale padají další jména, jako třeba Tom Hardy, Colin Firth, Michael Fassbender nebo Tom Hiddleston. V některých médiích se špitá také o Hughu Grantovi nebo zpěvákovi Robbie Williamsovi. Damian Lewis se však ve většině odhadů objevuje na prvních příčkách.