Burtonovi zase straší... ve filmu. Beetlejuice 2 potvrzen

Duchařská komedie Beetlejuice z konce 80. let se dočká pokračování. Indicie už dříve naznačované dalšími tvůrci, včetně režiséra Tima Burtona, potvrdila v televizním rozhovoru herečka Winona Ryderová.

Film, zabydlený pro Burtona typickými bizarnostmi, dostal jméno podle ducha, jehož cílem je vyhnat americkou rodinku ze starého domu v Anglii, kam se přistěhovala. Dům už totiž jedny obyvatele má - manželský pár duchů (Alec Baldwin a Geena Davisová). Příběh se v roce 1989 dočkal také animované seriálové verze, pro niž Burton napsal scénář.

Jestli se vrátí všechny postavy z prvního dílu, zatím jisté není, otazníky visí i nad obsazením. Tim Burton se už dříve vyjádřil, že „Beetlejuice je jen jeden“ a že by byl rád, aby si ho opět zahrál Michael Keaton. Herec, který na sebe před rokem upozornil v naprosto odlišné roli Birdmana, loni připustil, že s Burtonem o pokračování mluvil, ovšem „velmi předběžně". Svůj návrat tak zatím potvrdila jen Winona Ryderová.

Jeffrey Jones, Winona Ryderová
Zdroj: ČT

Pro napsání scénáře byli prý osloveni Seth Grahame-Smith, který s Burtonem vytvářel už Temné stíny, a David Katzenberg. Scenárista prvního Beetlejuice Warren Skaaren zemřel dva roky po premiéře snímku.