On-line z AVU: Imro Vaško / Proč? Jak? Co?

Cyklus Středy na AVU, který web ČT24 zprostředkovává z Akademie výtvarného umění on-line, pokračoval 23. 11. přímým přenosem přednášky Imra Vaška. Příspěvek slovenského architekta a teoretika architektury nazvaný Proč? Jak? Co? je možné přehrát i ze záznamu v tomto článku.

Anotace: Jako kdybychom byli na konci anebo na začátku… Nárůst bulváru, různých katastrof, stresování společnosti a nerovnost aspektů globální přítomnosti nutí čím dál naléhavěji rozmanitá fóra, aby formulovala základní otázky. Potřeba změny konfrontuje i disciplínu architektury a její akademické prostředí s opakujícími se univerzálními pochybnostmi a nejistotami. Imro Vaško bude ve své přednášce testovat strategie a možnosti architektonického uvažování v nových začátcích.

IMRO VAŠKO se věnuje konceptuální a vizionářské architektuře, urbanismu a instalacím. Zabývá se tendencemi středoevropské architektury a paralelním modernismem. Od začátku 90. let vede akademickou platformu architektonického experimentu Laboratórium architektúry na VŠVU v Bratislavě, od letošního podzimu i ateliér Architektura III na VŠUP v Praze.

Středy na AVU - Imro Vaško: Proč? Jak? Co?... (zdroj: ČT24)

Kde a kdy: 23.11. od 18:00, aula Akademie výtvarných umění, U Akademie 4, Praha 7.

Chystané přednášky z cyklu Středy na AVU:

  • 14. 12. - Milena Slavická / Lesk a bída avantgard. Ruské avantgardní umění 70., 80. a 90. let. minulého století
  • 11. 1. - Václav Bělohradský / Části bez účasti: o post-společnostech