Adrian T. Bell si za odlišný pohled na svět vysloužil Apollo

Po roce o sobě opět daly vědět Ceny Apollo, tedy ceny české hudební kritiky. Jejich vítězem se stal Adrian T. Bell se svou první sólovou deskou Different World. Slavnostní večer, na němž si nový majitel převzal do opatrovnictví sošku Maxima Velčovského, se uskutečnil 5. února. Kdo se na ceremoniál nedostal, mohl ho sledovat živě na webu ČT24. V přímém přenosu vystoupili téměř všichni nominovaní interpreti (např. Zrní, Kieslowski a další). Záznam videa najdete v tomto článku.

Adriana T. Bella mohou fanoušci znát jako frontmana indie-rockové kapely The Prostitutes. Sólové album Different World natočil jako svůj vedlejší projekt. Deska vyšla celkem nenápadně, hudebním kritikům však neunikla a sklidila u nich úspěch. Zpěvák na ní koketuje s blues, alternativním rockem ale i s country.

Večerem provedla moderátorská dvojice Pavel Kučera a Johana Matoušková, kteří už mapují hudební scénu v novém pořadu ČT Kombo.   

Adrian T. Bell / Different World
Zdroj: ČT24/Facebook Adriana T. Bella

Vítězi posledního ročníku se stali Bratři Orffové, kteří podle tradice svému nástupci předali sošku. T. Bell obstál v konkurenci kolegů z kapel Zrní, Sklenik, DVA, Kieslowski a zpěváka Borise Carloffa. Všechny vystupující T. Bell označil za velmi dobré muzikanty.

ČT art letos už podruhé chystá dokument o dalším ročníku Apollo. Kromě střípků z jejich udílení se zaměří především na samotné nominované. Režisérem snímku je Šimon Šafránek. Na obrazovkách se jeho dílo posléze objeví v průběhu března.  

Vydáno pod