Jaký je ideální muž a po čem touží?

Praha – Testosteron je autorské představení, které zpracovává mužské téma. V premiéře ho uvedlo pražské divadlo Alfred ve dvoře. Pět mužů na scéně, pět různých charakterů. Který z nich je ten ideální a po kom vlastně touží ženy? V holešovickém divadle Alfred ve dvoře vzniklo představení, vytvořené muži o mužích, jak vidí sami sebe.

Jakub Hradílek, režisér, vznik představení přibližuje: „Myslím si, že primární mužské potřeby jako lov nebo boj, muže sice charakterizují, ale v tomhle směru jsou už nepoužitelné.“

Tomáš Jeřábek, Tomáš Turek, Pasi Makela, Jakub Hradílek a Phillip Schenker, pět mužů různých oborů z pražské umělecké scény se rozhodlo autorské představení sestavit z vlastních zkušeností. „Není nic tak obecného jako muž, pak už je jenom člověk, takže se téma trošku špatně tvarovalo. Ale nakonec jsme přišli na to, že nejlepší je vyjít sám ze sebe, ze svých vlastních zkušeností, ze svých pohledů,“ prozrazuje herec Tomáš Jeřábek.

Další z autorů-herců Philipp Schenker k tomu dodává: „V Čechách se role muže málo diskutuje. Není to velké téma mezi veřejností, ale nás to zajímá.“ Experimentální gender rallye, jak autoři představení Testosteron nazvali, bude na programu divadla Alfred ve dvoře do konce listopadu.