Laterna magika uvede nové představení Code 58.08

Praha - Výstava Expo 58 znamenala velký československý úspěch. Podílela se na  něm i začínající pražská Laterna magika. Její první představení tehdy spojovalo jména jako Alfréd Radok, Josef Svoboda nebo Miloš Forman. Ke svému jubileu připravila tato scéna multimediální show s názvem Code 58.08.

Představení Code 58.08 má spíše revuální charakter, jednotlivé scény zapadají do atmosféry šedesátých let. Revue připomene nejen Expo v Bruselu, ale i životní styl v tehdejším Československu. „Snažíme se připomenout náladu padesátých let, ale je to samozřejmě viděno dnešníma očima,“ říká dramaturg Václav Janeček. Představení je složeno z kombinace nových nápadů, které vyšly od tvůrců s retrodesignem, který se váže k tehdejší době.

Celé představení jen 20 minut. Nechybí v něm pro Laternu magiku charakteristické propojení filmu, nejnovější techniky a tance. „Já bych tomu řekla rychlá smrt, rychlý, velmi dynamický pohyb rychle zakončený,“ charakterizuje představení tanečnice Zuzana Kvačková.

Premiéra se uskuteční 15. května v rámci vernisáže výstavy Bruselský sen v Městské knihovně Praha. Veřejnost představení uvidí vna stejném místě 27. května, potom bude cestovat po Čechách i zahraničí.

Vydáno pod