Webový prodej lístků na koncert Toma Waitse musel být omezen

Praha - O amerického písničkáře Toma Waitse, který v červenci poprvé vystoupí v Praze, je v Česku tak velký zájem, že kvůli němu zkolaboval internetový prodej lístků na koncert. Server společnosti Ticketpro, který prodej vstupenek dnes v 9:00 zahájil, totiž okamžitě "spadl". Dva pražské Waitsovy koncerty 21. a 22. července jsou jediné ve střední Evropě a vstupenky na ně je možné koupit jen přes internet.

„Těsně před devátou hodinou bylo na serveru  přihlášeno více než 3 tisíce lidí, kteří probourali Ticketpro firewall. Celý systém tak šel dolů. Poprvé se restartoval asi po 12 minutách. Nyní funguje tak, že pustí maximálně 700 lidí na jeden koncert. Omezení je nutné, aby internetový prodej mohl vůbec fungovat,“ vysvětlil promotér Ticketpro Borek Jiřík.

Objednávání lístků přes elektronickou poštu přerušeno nebylo, ale fanoušci, kteří si chtěli vstupenky zakoupit, jsou zklamaní. I když poslali mail hned po 9. hodině, nejsou si jisti, zda se na ně vůbec lístky dostanou.

„Uvidíme, jak to bude dál. Nápor na začátku je pochopitelně obrovský. Omezení se muselo udělat, abychom se dostali vůbec k nějakému pohybu,“ vysvětlil dále Borek. Lidé si prostřednictvím jednoho přístupu mohou objednat dvě vstupenky na dvě různá jména. Jejich cena se pohybuje od 990 do 3250 korun.

Hudba amerického písničkáře, který je dvojnásobným držitelem ceny Grammy, vychází z jazzu a blues. Zpěvák, který se nevyhýbá ani zvukovým experimentům, vydal v roce 1973 debutové album Closing Time. Dosud má na kontě dvě desítky desek; zatím posledním přírůstkem Waitsovy diskografie je dva roky staré trojalbum Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards.