Mladý Japonec exceluje v ženských rolích

Japonsko - V centru pozornosti japonských médií i diváků se ocitl šestnáctiletý Taichiho Saotome, který hraje v tradičním japonském divadle kabuki ženské role. Odborníci ho hodnotí jako jednoho z nejlepších v oboru.

Zatímco na pódiu nosí bílý make-up, výrazně namalované červené rty a kimono a točí se dokola nebo si nesměle zakrývá tvář vějířem, ve skutečném životě je obyčejným středoškolákem. Tajemství zvládnutí ženských rolí je podle něj ukryto hlavně v ladných pohybech.

Nadšené divačky mu přezdívají Princ uhrančivého pohledu. „Je to muž, ale mnohem hezčí než žena. Myslím, že se od něj mám co učit,“ říká jedna z nich.

„I když je příliš mladý na to, aby pochopil, jaké to je být dospělou ženou, je skvělý imitátor, který se rychle učí. Má neskutečný styl a schopnosti, které ho povznášejí nad ostatní baviče,“ hodnotí mladíka učitelka tance Toyotaka Azuma

Ženské role hrál Taichi od čtyř let v divadelním spolku svého otce. Jde o formu tradičního japonského divadla kabuki, které má v zemi tradici od 17. století. Příští rok Taichiho čeká několik vystoupení v zahraničí, v čínském Pekingu nebo na Havaji.