Výstava v chebské Galerii 4: Madonna jako polonahá modelka

Cheb - V chebské Galerii 4 si mohou zájemci prohlédnout výstavu českého emigranta Martina Schreibera Madonna a kovbojové. Mezi vystavenými fotografiemi jsou i snímky královny popu Madonny jako polonahé modelky. Černobílé akty dnes už slavné zpěvačky jsou u nás vystavovány vůbec poprvé.

Fotografie světoznámé zpěvačky, která právě oslavila padesátku, tehdy ale ještě teprve neznámé tanečnice, pořídil Martin Schreiber 12. února 1979. Do Chebu je přijel představit osobně.

V Česku tento fotograf vystavuje teprve podruhé. Ojedinělá výstava Madonna a kovbojové v Galerii 4 potrvá do konce září. Její součástí je také další slavná Schreiberova fotosérie o životě kovbojů v Severní a Jižní Americe.

Za akty dostala Madonna 30 dolarů

Někdejší učitel na newyorské umělecké škole je teď  měl na starosti objednávání modelů. V té době si Madonna vydělávala jako modelka aktů, protože potřebovala vydělat peníze, aby se mohla věnovat tomu, čemu chtěla.

„Škola brala i modelky z ulice, kterým platila 11 dolarů na hodinu, Madonna v mojí třídě strávila skoro tři hodiny a dostala 30 dolarů,“ vzpomíná na zpěvačku fotograf Schreiber.

Po roce 1983, kdy Madonně vyšlo první album, si fotograf vzpomněl na snímky půvabné tmavovlásky. Akty vycházející hvězdy nabídl prestižním vydavatelům. V roce 1985 se čtyři takové snímky objevily v časopise Playboy. Zpěvačku to podle fotografa tehdy příliš nepotěšilo.

Fotograf Martin Hugo Maximilian Schreiber,

jak zní jeho celé jméno, se narodil v roce 1946 v Praze, v šesti letech emigroval s rodiči do Spojených států. Od roku 1989 žije ve Francii, a právě tam mu jeho známá z Bretaně doporučila chebskou Galerii 4. Koncepci výstavy domlouval přibližně rok s ředitelem Galerie 4 Zbyňkem Ilkem.

  • Fotograf Martin Schreiber nafotil snímky polonahé zpěvačky Madonny. autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/4/397/39668.jpg
  • Martin Schreiber autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/4/397/39671.jpg