Chinaski rozezpívali Pražany

Praha - Kapelu Chinaski při jejich včerejším pražském koncertě očekávala beznadějně vyprodaná Incheba Arena s kapacitou zhruba šest tisíc lidí. Koncert Chinaski odehráli v rámci turné Space tour, které má komornější charakter než to loňské. "Po předchozím turné k desce 07 jsme se rozhodli z hal vrátit do menších měst a kulturních domů," uvedl lídr kapely Michal Malátný. Speciálním hostem čtvrtečního vystoupení byl bubeník David Koller.

Koncert zahájil křest alba Autopohádky II. a vystoupení písničkáře Tomáše Kluse, který začal skladbou Neklid. Zazněla i jeho píseň Malčik z nového českého filmu Anglické jahody a na závěr nabídl skladbu s názvem Zatím nijak. „Tuto píseň jsem napsal jako výraz vděku skupině Chinaski za to, že nás vzala na své turné,“ prozradil Klus.

Chinaski se uvedli starší skladbou Vedoucí, poté zahráli nové písně Shake It a Basama fousama. Během téměř dvou hodin kapela přehrála většinu svých hitů jako Vrchlabí, Zadarmo či Dlouhej kouř. Většinu textů velká část publika odzpívala s kapelou. V závěru se nadšení diváci dočkali i dávné skladby Punčocháče, které předcházelo Kollerovo bubenické sólo. Vystoupení Chinaski tradičně zakončili skladbou Vinárna u Valdštejna.

Kam na Chinaski?

Koncertní šňůra Chinaski pokračuje 22. listopadu v Lubné u Rakovníka. Poslední koncert odehrají 26. listopadu v Šumperku.