České slavíky posbírali stejně jako loni Gott, Bílá a Kabát

Praha  - V hudební anketě Český slavík 2008 zvítězili zpěvák Karel Gott, zpěvačka Lucie Bílá a skupina Kabát. Nejpopulárnějšími zástupci domácí hudební scény se tak stali stejní interpreti jako loni. Objevem roku zvolili lidé v průběhu večera Marka Ztraceného. Všichni vítězové si převzali cenu osobně na ceremoniálu ve Státní opeře Praha.

Bílá obdržela 67 437 hlasů a stala se tak absolutním vítězem letošního ročníku populární ankety. Ve své kategorii vyhrála již pojedenácté. Na druhém místě se umístila Lucie Vondráčková, třetí příčku obsadila patnáctiletá Eva Farna. Gott, který získal 64 481 bodů a zvítězil počtyřiatřicáté, za sebou nechal stejně jako minulý rok Petra Koláře a Daniela Landu.

Kapele Kabát poslali fanoušci 41 444 hlasů a zajistili jí tak v pořadí čtvrté vítězství. Za ní se umístily skupiny Chinaski a Divokej Bill. Skokany roku, kteří v první dvacítce umístěných ve své kategorii zaznamenali největší posun po žebříčku směrem vzhůru, se stali Jarek Filgas, Iveta Bartošová a Gipsy.cz. Novou kategorii Slavíci bez hranic pro slovenské interprety vyhrála kapela No Name.

Výsledky ankety Český slavík

Absolutní slavík - Lucie Bílá

Kategorie zpěváků: 
    1. místo - Karel Gott
    2. místo - Petr Kolář 
    3. místo - Daniel Landa 
    Skokan roku - Jarek Filgas

Kategorie zpěvaček: 
    1. místo - Lucie Bílá 
    2. místo - Lucie Vondráčková
    3. místo - Ewa Farna 
    Skokan roku - Iveta Bartošová

Kategorie hudebních skupin: 
    1. místo - Kabát 
    2. místo - Chinaski 
    3. místo - Divokej Bill 
    Skokan roku - Gipsy.cz

Kategorie Objev roku: Marek Ztracený    

Kategorie Slavíci bez hranic (slovenští interpreti): 
    1. místo - No Name 
    2. místo - Elán 
    3. místo - Horkýže slíže