Proč bychom se netopili deset večerů

Praha - Proč bychom se netopili není černohumorná výzva veřejnoprávní televize, ale název nového seriálu. Diváci se mohou těšit na vodáckou romantiku i všední realitu života našich hrdinů. S vodáckou partou se poznají, když se poprvé sejde na vodě. Znovu se potká i po letech a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. Seriál vznikl podle humoristických knih Zdeňka Šmída. První loď se od břehu odráží dnes ve 20:00 na ČT1.

Šmídovy tituly, například Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii a Proč bychom se netěšili aneb Jak se držet nad vodou, jsou mezi vodáky oblíbené. Nový seriál ČT se snad bude líbit nejen jim.

I suchozemci se budou moci vydat na dobrodružství po hladině řeky. Dostanou se tak na místa, kam by se jinak dostali jen máchnutím pádla. Partu vodáckých nadšenců dala Česká televize dohromady před dvěma lety. Dnes večer parta kolem Kenyho vyráží na vodu. 

Patří do ní - kromě matfyzáka Kenyho (Václav Rašilov) - ještě polyglotka Lucie (Markéta Štechová), kutil Sumec (Radek Zima), jeho mánesovská přítelkyně Lída (Tereza Kostková), kamarádská Maruška (Kateřina Janečková), učitelka Gábina (Zuzana Kajnarová), zubař Bongo (Branislav Polák), kotě Dana (Markéta Frösslová) a její dvakrát tak straší přítel Křižák (Lukáš Vaculík).

Přečíst si vodácký deník z natáčení a Knihy volejem i peřejem nebo si přehrát titulní píseň můžete na stránkách seriálu.