Peklo s princeznou ode dneška v kinech

Praha - Filmová pohádka režiséra Miloslava Šmídmajera Peklo s princeznou, v níž si epizodní roli čerta zahrál i režisér Miloš Forman, vstupuje do kin. Hlavní role ve snímku, který má podle Šmídmajera blízko k filmu Šíleně smutná princezna a na jehož vniku se podílela i Česká televize, ztvárnili Jiří Mádl a Tereza Voříšková.

S peklem nejsou žerty

Princezna Aneta se nechce vdávat - a už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma ze sousední země, kterému byla jako dítě zaslíbena výměnou za vojenskou ochranu království před výbojnými nájezdy.

Peklo s princeznou - ukázka (zdroj: ČT24)

Král Leopold by sice rád dceru uchránil před nechtěným sňatkem, ale nemůže porušit královský slib. Zrušení svatby by znamenalo válku s mocným vojevůdcem, králem Bedřichem. A tak Leopold vymyslí velkolepou lest - pošle sousedovi zprávu, že se o princeznu uchází sám Lucifer. Netuší ovšem, jakou lavinu nepředvídatelných okolností spustí, že vyvolá nejen hněv pekla, ale hlavně Muribany, žárlivé nevěsty samotného Lucifera…

„Největší otravou je vždycky sehnat na takový film peníze, což je běh na dlouhou trať. Když už máte pěkný a zábavný scénář, kterému věříte, celkem snadno seženete herce, kteří do toho s vámi jdou. A když jsou všichni nadšeni, je natáčení skutečnou zábavou, kdy řešíte například velikost a tvar čertovských rohů,“ říká Šmídmajer. Ve snímku se dále objeví například Václav Postránecký, Zlata Adamovská nebo Petr Nárožný.

Miloslav Šmídmajer

byl producentem komedií Jak básníci neztrácejí naději, Jak se
krotí krokodýli a právě dokončuje animovaný celovečerní snímek Jiřího Barty Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? Jako režisér má před sebou i závěrečné práce na celovečerním dokumentu o Miloši Formanovi, který chce dokončit do léta.