Hledá se vítěz Colours Talents

Ostrava - World music kapely mají šanci natočit vlastní album a zahrát si na festivalu Colours of Ostrava 2009. Podmínkou je vyhrát pátý ročník soutěže Colours Talents. Vyhlašuje ho stejnojmenný ostravský festival a vydavatelství Indies Scope Records za podpory České spořitelny. Vítězi minulých ročníků byly kapely Posmrtné zkušenosti, Yellow Sisters, Prosti Dumi a Trio de Janeiro.

Soutěže se mohou zúčastnit všechny skupiny, jejichž hudba je inspirována hudbou lidovou nebo světovou - irskou, skandinávskou, asijskou atd. Nesmí být ovšem už vázány u některé z vydavatelských společností.

Porota vybraná z odborných kritiků vybere tři finalisty, kteří se živě představí 13. června na festivalu Colourscope v Kuřimi. Vítězná kapela si pak zahraje na Colours of Ostrava, který se letos koná od 9. do 12. července. A především - bude moci natočit vlastní desku.

Loňskou soutěž vyhrálo Trio de Janeiro, které není trio, jak by se mohlo podle názvu zdát, ale sextet. Jejich debutové album Malá černá domů je bohatou směsicí jazzu, funku a latiny, kombinací vlivů latinských, afrických a moravských.

Své prezentace a tři hudební ukázky mohou kapely do soutěže zaslat prostřednictvím webového formuláře do 30. dubna.