Věra Dumková vydala „laskavé porníčko“

Praha - V nakladatelství XYZ právě vyšla druhá eroticky laděná kniha zajímavé spisovatelky Věry Dumkové pod názvem Lolitky a jiné povídky. Publikace se prezentuje sloganem: Povídky, ve kterých se veškerá erotická touha stává skutečností. Autorka se tím řadí mezi ty, kteří se s odvahou snaží otevřít ve společnosti i literatuře stále tabuizované téma otevřené a hlavně pojmenované erotiky.

„V povídkách vystupují studentka, gejša, lolitky, stará kurva, domina, rivalky a všichni jejich muži, milenci, manželé, kamarádi, přátelé, hrdinové nejtajnějších představ. Milovníci překvapení, napětí, skrývání a odhalování, tajných schůzek, erotických dopisů, jiskřivých seznámení… a všechny ty jejich ženy, milenky, dobytá území a nikdy nedotčené krajiny. Není to jen samoúčelný sex. Není to jen fyzická touha, která je k sobě poutá. Je to jejich život,“ uvádí se na záložce knihy.

„Příběhy v 'Lolitkách' popisované nenabízejí žádnou nestravitelnou vulgární obscenitu, ale laskavé, fantaskní 'porníčko', místy roztoužené holčičí, místy bezelstně upřímné, ale možná o to více přitažlivé,“ uvádí v doslovu ke knize prozaička, novinářka a autorka erotické literatury Svatava Antošová. „Při četbě textů Věry Dumkové mě často napadlo, že by jim slušel podtitul, připomínající a poněkud vykrádající Olgu Sommerovou: O čem sní ženy a muži, protože o snu, jak si to pořádně a chutně s někým rozdat, a jak tímto aktem tělesnosti vstoupit do krajin 'věčné blaženosti' jsou Lolitky a jiné povídky především,“ doplňuje Antošová.