Úspěšná komedie Bobule se na podzim dočká pokračování

Mikulov - Letní romantická komedie Bobule, která loni přilákala do kin 360 tisíc diváků a stala se tak třetím nejnavštěvovanějším českým filmem, se letos dočká volného pokračování. Natáčet se bude v létě podle scénáře Tomáše Holečka, do kin by měl snímek nazvaný 2Bobule přijít v říjnu. Před kamerou se objeví Lukáš Langmajer, Tereza Voříšková, Kryštof Hádek a další.

Po debutujícím Tomáši Bařinovi se režie ujme ruský filmař Vlad Lanné, který byl za svůj snímek Happy End oceněn na Art Film Festivalu v Trenčianských Teplicích a také na Famufestu.

Film nazvaný podle kuličky hroznového vína jakožto základu pozdějšího lahodného moku byl příběhem dvou sympatických mladých podvodníčků, kteří z Prahy utečou na Moravu. Teprve ve svérázném vinařském prostředí si uvědomí, co vlastně chtějí. Ve volném pokračování se hlavní hrdina jako vinař-začátečník pustí do vrcholného umění - slámového vína. Nejen, že selhává, ale po příchodu svého kumpána přijde i o svou milou a musí se hodně snažit, aby ji získal zpět.

Kromě toho, že Bobule byly po Jakubiskově Bathory a Hřebejkově Nestydovi třetím nejnavštěvovanějším domácím snímkem loňského roku, měly úspěch na festivalech. Odnesly si cenu diváků z plzeňského Finále, byly oceněny na Festivalu evropských úsměvů v Mladé Boleslavi a Kryštof Hádek jako herec zabodoval na přehlídce Novoměstský hrnec smíchu.