Podivuhodná cesta ježka ušatého

Praha - Vydrýsek, Tuláček nebo příběh nalezeného rysího mláděte a loveckého psa Madla a Ťap jsou některé z večerníčků, které se svými zvířecími kamarády natočil Václav Chaloupek. I jeho poslední seriál, který začne Česká televize vysílat dětem na dobrou noc 23. února, je o zvířátkách. Také tentokrát si Chaloupek vybral druh, který je zapsán v Červené knize ohrožených zvířat. Podivuhodná cesta ježka Aladina vypráví příběh jednoho cizokrajného ježka ušatého.

„Natáčet s ježky jsem chtěl už v době, kdy vznikali Méďové, to je před devíti lety. Chtěl jsem ukázat život zvířat, která sice všichni znají, ale vlastně o nich nic nevědí, ani jaká nebezpečí jim hrozí,“ prozrazuje Václav Chaloupek.

Malé i velké diváky čekají unikátní záběry ze života těchto dupoucích zvířátek. Dozví se také, že největším nebezpečím je pro bodlináče člověk s jeho rychlými auty. O nástrahách a radostech na cestě ježka Aladina bude vyprávět Jana Paulová.

Hlavním hrdinou nového večerníčku je ježek Aladin. Není to jen tak obyčejný ježek, ale ježek ušatý z afrického Egypta. Český zoolog Aleš - kterého představuje odborný poradce seriálu Aleš Toman - si Aladina omylem přiveze domů z cest. Ježek se ocitne ve světě, který se vůbec nepodobá písčité poušti, prozkoumává ho a seznamuje s domácími ježky. I když se mu v novém domově líbí, rád by se vrátil zpátky k pyramidám. Což se mu nakonec také povede.

Česká televize v současné době připravuje další nové večerníčky, které by se měly na obrazovce objevit v roce 2009:

Inspektor Fousek na stopě

Inspektor Fousek je pes, který má boudu v nejnižším patře ministerstva pro odhalování nevysvětlitelných záhad. Fousek si ale na rozdíl od ministerstva ví rady vždycky. Domácí i mezinárodní případy mu pomáhá řešit parádivá kočka Micumiši a hlemýžď Herkules Maratón, který je přeborníkem ve zpomalování soudních jednání.

Tři prasátka

Prasátka Čára, Chloupek a Sněženka jsou tři nerozluční přátelé. Roztomilé prasátko Chloupek se donekonečna a ochotně nechává poučovat svým starším kamarádem Čárou, který rád vzpomíná na svou zašlou slávu varietního a cirkusového umělce. Na společnou domácnost prasátek vzorně dohlíží starostlivá a citlivá Sněženka, bývalá artistka. Celkovou harmonickou atmosféru vzájemného soužití narušují ale vlci: Boris, Zub a Kedlub. Při natáčení Tří prasátek byla poprvé v historii večerníčků ČT použita technologie 3D loutkové animace.