Režisér John Woo chystá orientální obdobu Titaniku

Peking - Režisér John Woo bude tento rok natáčet v Číně nový film s pracovním názvem Pacific Steamer (Tichomořský parník). Snímek byl měl být "orientální obdobou Titaniku". Věnuje se totiž tématu potopení lodi mezi Čínou a Tchaj-wanem v roce 1949 v době z konce občanské války, která nakonec vedla k vyhlášení Čínské lidové republiky.

Hongkongský rodák John Woo, který se prosadil v Hollywoodu, uzavřel smlouvu na natočení filmu s mocnou institucí China Film, která je hlavním čínským filmovým producentem a distributorem. Smlouva má podle čínských médií slavnému režisérovi umožnit vyrovnat se s tím, že od projektu odstoupili kvůli finanční krizi jiní investoři.

John Woo loni po 16 letech uvedl do kin historický epos Krvavé pobřeží v čínštině. Dvoudílný film za 80 milionů dolarů pojednává o slavné bitvě, která se v Číně odehrála před 2200 lety. Asijskou premiéru měl loni v létě a zaznamenal velký divácký úspěch. Woo letos v lednu připravil i mezinárodní verzi tohoto filmu, jímž chce přiblížit čínskou kulturu západním divákům.

Posledním snímkem, který Woo před Krvavým pobřežím natočil v Číně, byl akční thriller Hard Boiled z roku 1992. Jeho poslední americké filmy Výplata (2003) a Kód Navajo (2002) u diváků příliš velký úspěch nezaznamenaly.

Vydáno pod