Jazzové variace Hi-Fi a Martina Zbrožka v La Fabrice

Praha – V rámci jazzových variací, kterým patří od ledna večery v La Fabrice, se dnes představí skupina Hi-Fi. Jako zvláštní host večera vystoupí muzikant, herec a moderátor Martin Zbrožek. Návštěvníci se tak mohou těšit především na elektronickou taneční hudbu a jazz, stylové rozpětí skupiny Hi-Fi však sahá od hip-hopu přes reggae až po techno a drum'n'bass.

Její originální české a anglické texty v sobě často zahrnují slovní hříčky, rytmickou mluvu a beatbox. Kromě živých nástrojů využívá skupina i elektroniky a bicích smyček. Většinu repertoáru tvoří autorské písně, do programu Hi-Fi ale zařazují i jazzové standardy v tanečních a jiných úpravách.

La Fabrika

představuje současnou hudební scénu, to nejzajímavější z hudby vycházející z jazzových kořenů anebo jazzem inspirované. Sobotní večery od ledna 2009 patří Jazzovým variacím – koncertům vycházejících jazzových hvězd.

Každý měsíc jsou okořeněny o tzv. koncert měsíce, na němž vystupují hvězdy české progresivní jazzové a alternativní hudební scény. Dalším hudebním pořadem, připadajícím na první neděli v měsíci, je Jazz au féminin. Představují se v něm především mladé jazzové zpěvačky a hudebnice.