Slavné studio Makkink & Bey představilo holandský design

Praha - Poprvé se v Čechách představilo přední nizozemské designérské studio Makkink & Bey. Unikátní přednášku o současném designu v Holandsku vedla Rianne Makkink. Představení nových trendů spojené s projekcí ukázek z tvorby studia začalo dnes v 18.30 hodin v prostorách Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. (Z technických důvodů nebylo možné přednášku zařadit do videoarchivu.) Přednáška přístupná zdarma byla určena nejen studentům designu, profesionálním designérským studiím a odborné veřejnosti, ale i těm laikům, kteří se o design zajímají. „Hlavní impuls k užší spolupráci se studiem Makkink & Bey přišel ze strany holandské ambasády. Velvyslanectví připravuje v Praze rozsáhlý kulturní projekt NethWorks, v rámci něhož se přednáška koná,“ uvedla Kateřina Štěpánková z VŠUP.

Dodala, že na přednášku naváže čtyřdenní workshop, který povede Jurgen Bey a Rianne Makkink pro studenty ateliéru Designu, během kterého studenti získají další konkrétní zkušenosti ze spolupráce se zahraničními profesionály. „Výsledky workshopu budou vystaveny na letošním Designbloku,“ slibuje Štěpánková.

Studio Makkink & Bey je proslulé zejména svým propojením architektury s designem. Ve svém nábytku, osvětlení a instalacích často zdůrazňuje kůži a nechává svou práci vést tématy recyklace, vědy a poezie.

V rámci své první návštěvy v Čechách Rianne Makkink zavítá také do skláren Vitrum a Kavalier. Jurgen Bey již v Čechách navázal spolupráci, a to právě se sklárnou Vitrum.