Tenor mezi šansoniéry

Praha – Koncem března nahrával Karel Gott titulní píseň divadelního projektu Kudykam – Tante cose da veder (Je tolik věcí k vidění). Autory Kudykam, „dlouhého písňového textu“, jsou Michal Horáček a Petr Hapka. Ačkoli Gott nepatří k interpretům, se kterými by tato autorská dvojice spolupracovala, rozhodli se ho nejen oslovit, ale i mu píseň darovali. Speciálně pro několikanásobného zlatého slavíka ji zaranžoval Ondřej Brzobohatý. Vyjde na albu spolu s dalšími „kudykamovskými“ písněmi v září.

„Na příchod tenora mezi šansoniéry jsem se opravdu těšil, mám rád bizarní setkání,“ přiznal Horáček. „Moc rád si dávám těžké úkoly, které mě obohatí o nový rejstřík, výraz… Naopak mne nijak nemotivuje, když mám při nahrávání písně pocit, že něco takového už jsem zpíval. Proto jsem s radostí sáhl po nabídce Michala Horáčka,“ vyjádřil spokojenost s netradiční spoluprácí i Karel Gott. Ocenil také, že při nahrávání měl čas a prostor pracovat na každém slůvku a tónu.

Petr Hapka by si s Gottem prý rád zazpíval duet Když tudy vezli Gagarina. „Šansoniér a tenor, oba v jedné písni. Ale hlavně zralí pánové. Vzpomínají, každý po svém, na mladí a den, kdy Prahou projížděl Gagarin, jenže pro ně bylo podstatnější, že právě tehdy potkali krásnou a – jak se ukáže – nezapomenutelnou holku,“ prozradil ještě Horáček.

Hapka s Horáčkem oslavili v lednu čtvrtstoletí spolupráce. Jejich hudební divadlo s názvem Kudykam bude mít premiéru 22. října ve Státní opeře. V první sezoně se počítá se zhruba padesáti reprízami. Kromě Karla Gotta oslovil Horáček i další známé interprety a všichni podle jeho slov nabídku účinkovat v představení přijali. Na jevišti se tak objeví Jana Kirschner, Dan Landa, Lucie Bílá, Jarek Nohavica nebo Dan Bárta.

Kudykam
Zdroj: ČT24