Karlovarský festival v ČT a ČT na karlovarském festivalu

Karlovy Vary - Česká televize je i letos hlavním mediálním partnerem MFF Karlovy Vary (3.-11. července). O nejzajímavějším dění z festivalu budou diváci průběžně informováni prostřednictvím Festivalových vteřin, jejichž tradičním průvodcem bude i tentokrát Marek Eben. S Vary se diváci setkají ale i v dalších pořadech, pro návštěvníky festivalu připravila televize navíc bohatý program.

Těsně před zahájením festivalu (3. 7.) odvysílá ČT loňského vítěze ceny Nezávislá kamera - německý film Pingpong režiséra Matthiase Luthardta. Cena České televize pro nejlepší film v sekci Fórum nezávislých bude letos udělena již po šesté. Slavnostní zakončení, kterým provede Marek Eben za účasti našich i světových hvězd stříbrného plátna, uvede ČT 11. 7. v přímém přenosu.

5. července se budou od 12:00 na ČT1 a ČT24 vysílat Otázky Václava Moravce speciál přímo z dějiště karlovarského festivalu. Hosté budou debatovat nejen o karlovarském festivalu, ale například i o tom, proč z ČR odcházejí zahraniční produkce nebo o podpoře české kinematografie ze strany ČT.

České filmy a dokumenty, které televize produkovala nebo doprodukovala, budou na festivalu prezentovány jak v soutěži, tak i v rámci přehlídky. V soutěžních sekcích budou promítnuty snímky Kdopak by se vlka bál Marie Procházkové a El Paso Zdeňka Tyca. Mimo soutěž pak například Anglické jahody, Hlídač č. 47, Jak se vaří dějiny, Nedodržený slib, Tobruk nebo Ivetka a hora.

Česká televize připravila pro návštěvníky festivalu bohatý program přímo v Karových Varech; vstup na akce je volný:

Čaj o třetí. Od 5. do 10. července mohou ochutnat filmový Čaj o třetí. Tvůrci českých filmů se na setkání s nimi těší vždy v 15:00 hodin u Velkého sálu v přízemí hotelu Thermal. Provázet je bude moderátorka Studia 6 a pořadu ČT Film 2009 Jolka Krásná.

Večerníčky ČT na dobrou noc. Dobrou noc festivalovým hostům popřejí z mechu a kapradí Křemílek s Vochomůrkou.

Meeting point ČT. Po celou dobu festivalu bude fungovat přímo v centru dění v hotelu Thermal s možností zhlédnout vybrané koprodukční filmy či získat informace o České televizi.

Bloky vysílání České televize bude po celou dobu festivalu nabízet také Festivalová televize vždy od 22.00 hodin. Připraveny jsou filmy o filmu, upoutávky na nové snímky a také pozvánky do kina.

Tanec s Českou televizí. Ve čtvrtek 9. července od 20:00 hodin v Poštovním dvoře všechny návštěvníky roztančí hity skupiny Laura a její tygři, s níž vystoupí i Ilona Csáková.

  • Jak se vaří dějiny zdroj: Aerofilms http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/9/819/81815.jpg
  • Křemílek a Vochomůrka zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/10/958/95791.jpg