Madonna na londýnském koncertě vzdala hold králi popu Jacksonovi

Londýn - V rámci svého koncertního turné Sticky & Sweet vzdala americká zpěvačka Madonna v sobotu v londýnské O2 areně hold "králi popu" Michaelu Jacksonovi, který zemřel minulý týden ve věku 50 let po zástavě srdce. Madonna vystoupila ve stejné hale, kde měl Jackson 13. července zahájit sérii 50 koncertů, jež měly být jeho návratem na koncertní pódia.

Během toho, co Madonna zpívala hit Holiday, se v pozadí objevil obraz mladého Michaela Jacksona. Pak společně s „královnou popu“ vystupoval tanečník, který měl po vzoru Michaela Jacksona na sobě klobouk, černé třpytivé sako, bílé tričko, bílou rukavici a bílé ponožky. Tanečník na hudbu k Jacksonově písni Wanna Be Starting Something předvedl choreografii založenou na typických jacksonovských prvcích, včetně legendární moonwalk. Madonna o Jacksonovi mluvila jako o „jednom z největších umělců, jaké kdy svět poznal“ a tanečníkovo vystoupení ukončila zvoláním „Ať žije král“.

Na Madonnu přišlo sedmnáct tisíc lidí 

Sobotní koncert Madonny si nenechalo ujít 17 000 lidí, včetně módního návrháře Valentina. Dnes zpěvačka vystoupí v Londýně v rámci nynějšího turné podruhé. O2 arena má kapacitu 23 000 míst.
Hold Madonna i její tanečníci Jacksonovi složili i na závěr koncertu, když si každý na pravou ruku navlékl rukavici, tak, jak to dělával i „král popu“. Na stěně byla promítána slova z Jacksonovy písničky Man in The Mirror.

Jedna z návštěvnic koncertu, 29letá studentka z Pekingu, si myslí, že pocta Jacksonovi byla vrcholem Madonnina koncertu, „protože zpěvačka vybrala fotku mladého Michaela, což znamená, že chápe, že neměl žádné dětství“. Sedmačtyřicetiletá Jane Gadhiaová zase řekla, že od části věnované Jacksonovi čekala víc, ale že to bylo vkusné. Prý si myslela, že Madonna zazpívá některou z jeho písniček.

Turné Sticky & Sweet, 2. část


Sobotním londýnským koncertem Madonna zahájila druhou část svého úspěšného turné Sticky & Sweet, které odstartovala už loni. I díky němu se stala nejvíce vydělávající hvězdou v oblasti populární hudby za loňský rok. Zpěvačce vyneslo 230 milionů dolarů. Není proto divu, že se Madonna vůbec poprvé rozhodla své turné prodloužit.

Současná série má na programu 25 koncertů v Evropě. Kromě vystoupení v Británii se budou všechny konat na stadionech či velkých otevřených prostranstvích. V České republice se zpěvačka představí 13. srpna v přírodním amfiteátru v Praze-Chodově. Do podzimu bude mít Sticky & Sweet na svém kontě 80 představení a zařadí se mezi pět nejvíce vydělávajících turné všech dob.

  • Zpěvačka Madonna zdroj: Wikimedia http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/1/83/8224.jpg
  • Madonna na koncertě v Cardiffu zdroj: www.madonna.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/4/375/37473.jpg