Flemingová byla hvězdou dnešního večera v Českém Krumlově

Český Krumlov - Americké sopranistce Renée Flemingové patřil dnešní večer na Mezinárodním hudebním festivalu v Českém Krumlově. V Pivovarské zahradě ji na operním galakoncertu doprovodil Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod taktovkou amerického dirigenta Johna Keenana z newyorské Metropolitní opery. Koncert zahájila předehra k Mozartově opeře Figarova svatba.

Flemingová se před jihočeským publikem uvedla árií Armidy z Rossiniho opery Armida, o níž říká, že jde o velmi výraznou, bohatou roli vyžadující energii a představivost. V podání pěvkyně, která letos v únoru oslavila 50. narozeniny, poté následovala árie z Korngoldovy opery Die Kathrin.

Flemingová, která na koncertu vystoupila v nových šatech od britské módní návrhářky Vivienne Westwoodové, dnes také v češtině přednesla známou árii Měsíčku na nebi hlubokém z opery Rusalka od Antonína Dvořáka, kterou považuje za jednu ze svých nejoblíbenějších.

Reportáž Aleše Hazuky (zdroj: ČT24)

„Česky nehovořím. Bylo obtížné se naučit třeba 'ř'… Je to ale krásný jazyk a krásně se v něm zpívá,“ míní pěvkyně, jejíž prarodiče pocházejí z Prahy a před sto lety emigrovali do Spojených států.