Shaggy chtěl lidi v Praze hlavně bavit a rozhýbat

Praha - Pražský Freestyle park Modřany rozhýbal jeden z nejznámějších hlasů Jamajky - reggae zpěvák Shaggy. Během energického vystoupení, které bylo první oficiální akcí v modřanském rekreačním areálu, nabídl průřez svou šestnáctiletou kariérou. Shaggy je proslavený tím, že umí udělat show, a své pověsti dostál i v Praze.

„Chceme hlavně, aby se lidé bavili a pořádně rozhýbali tělo. Zahrajeme nové i starší věci,“ slíbil Shaggy před koncertem. Vystoupení zahájil svými největšími hity Boombastic a Oh Carolina a hned od začátku přiměl diváky, aby společně s ním mávali rukama do rytmu. S předělávkou písničky Oh Carolina zaznamenal Shaggy v roce 1993 první velký úspěch.

Čtyřicetiletý zpěvák, původním jménem Orville Richard Burrell, zahájil právě v roce 1993 svou hudební kariéru debutovým albem Pure Pleasure. O dva roky následoval neméně úspěšný Boombastic. Pak se Shaggy na několik let odmlčel. Na vrchol se opět vrátil v roce 2001 skladbami It Wasn´t Me a Angel, které obsadily první příčky hitparád po celém světě.

Reportáž Martiny Čurdové (zdroj: ČT24)

A loni natočil oficiální hymnu fotbalového mistrovství Evropy Feel the Rush. Posledni Shaggyho deska Intoxication (2007) byla nominována na hudební cenu Grammy v kategorii Nejlepší album v žánru reggae.