Večírek pro nedočkavé zkrátí čekání na Benátskou noc

Malá Skála (Jablonecko) - Hlavní program hudebního festivalu Benátská noc odstartuje v pátek, už na dnes večer ale organizátoři připravili tradiční zahřívací kolo - večírek pro nedočkavé. Sedmnáctý ročník festivalu potrvá do 26. července, kdy jej zakončí večerní vystoupení slovenských No Name. Dvě největší hvězdy - německá skupina Guano Apes a britský hudebník Midge Ure - se představí v sobotu.

Dnes se mohou nedočkaví návštěvníci těšit například na Bank Holiday-rock, Syndrom-crossover-stoner rock, Luboš Odháněl W.I.X Hitmakers-rock nebo Bikini-punk&rock´n´roll. Zítřejším nejočekávanějším koncertem je vystoupení bývalé zpěvačky finské skupiny Nightwish Tarji Turunenové.

Návštěvníci festivalu se letos mohou těšit na zhruba sto dvacet kapel. Hvězdou mezi zahraničními lákadly je skupina Guano Apes, která chystá na toto léto světový comeback. V rámci turné vystoupí na několika prestižních evropských festivalech a také na jediném českém - právě na Benátské noci. Neméně očekávají hudební fanoušci také vystoupení frontmana, kytaristy a zpěváka slavné britské kapely Ultravox Midge Ureho.

Nejvíce pochopitelně na Benátskou noc přijede českých účinkujících  - Chinaski, J.A.R., Support Lesbiens nebo Wohnouti. Bohatě je zastoupena i slovenská scéna. Kromě No Name přijedou také IMT Smile, Katarina Knechtová či Desmod.

  • Tarja Turunenová zdroj: www.tarjaturunen.com http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/11/1004/100310.jpg
  • No Name zdroj: www.no-name.sk http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/11/1004/100312.jpg