Začíná Let's Dance - 4 dny tance pro každého

Praha - Zatančit si v některém z kurzů nebo zhlédnout profesionální show budou moci zájemci v následujících čtyřech dnech. V Praze dnes začíná mezinárodní taneční setkání Let's Dance Prague International Festival 2009, letos zaměřené především na orientální tanec. Přehlídka bude podle pořadatelů hostit zatím nejvíce tanečních hvězd za čtyři roky svého trvání; ti své umění předvedou na dvou víkendových galavečerech.

Do Prahy přijela největší hvězda tribal dance Rachel Briceová (USA), orientální tanečník Khaled Mahmoud z Egypta přezdívaný „Zlaté boky“ nebo další orientální tanečník Serkan Tutar (Turecko). Festival zahrnuje i moderní taneční styly, zájemci budou mít možnost tančit s Jamesem Paintingem (Velká Británie), jedním z nekorunovaných králů stylů popin': twisto flex style, waving, toyman, tutting, cobra, strobing, ticking a robot. Vzácná bude také návštěva lektorky a tanečnice Vivy Vee (Hongkong) , která vyučuje Exotic Pole Dance, Pole Dance Fitness a akrobacii ve slavných studiích po celém světě.

„Uskuteční se 50 seminářů pro všechny pokročilosti,“ říká jedna z pořadatelek Karolína Idrisová. Většina kurzů zahraničních lektorů je podle internetových stránek již plná. Největší zájem byl podle Idrisové o street dance mezi mladými lidmi; ženy volily orientální tanec a flirt dance. Kurzy bollywood dance, bharatanatyam nebo například hathayoga dance povedou také čeští lektoři.


V pátek večer se v divadle Blaník uskuteční 3. ročník soutěže v orientálním tanci. Sobotní program začne již v 11 hodin Otevřenou taneční scénou, následovat bude Bazaar a den vyvrcholí show nazvanou 1001 tvář orientu, po níž si návštěvníci budou moci sami zatančit na PopJam. Na neděli je připravena Horečka nedělní noci - exhibice tanečníků samby, salsy, hip hopu, moderního tance a řady dalších.

Více informací na www.letsdance.cz.