Guano Apes přilákali na Benátskou noc rekordní počet lidí

Malá Skála (Jablonecko) - Největší hudební festival na severu Čech - Benátská noc v Malé Skále - zakončí dnes večer slovenská kapela No Name a Support Lesbiens. Celkem na čtyřech pódiích zahrálo během tří dnů sto dvacet kapel. O rekordní návštěvnost se i přes nepřízeň počasí zasloužilo především vystoupení hlavních hvězd - německé skupiny Guano Apes. Na pódiu se tato čtveřice sešla po čtyřech letech a nikdo neví, kolik evropských festivalů ještě letos objede.

„Atmosféra je skvělá. Když jsme byli na pódiu, chvíli pršelo, ale lidé byli i tak perfektní. Myslím, že to ještě dneska bude velká noc,“ prohlásil po vystoupení kytarista skupiny Guano Apes Henning Rümenapp. Kapelu, která hrála v kompletní sestavě, tedy i se zpěvačkou Sandrou Nasicovou, sledovalo dvacet tisíc lidí.

Další zahraniční hvězdou sobotního programu byl Midge Ure, bývalý frontman, kytarista a zpěvák britské kapely Visage nebo Ultravox, jehož vystoupení sledovalo dlouho po půlnoci několik stovek diváků. „Byl to pro mě překvapivý hudební zážitek, dokonce takový, že jsem po koncertu Ureho vyhledal a osobně jsem mu poděkoval za skvělý zážitek,“ prozradil hudební publicista Petr Korál.

Reportáž Lucie Pokorné (zdroj: ČT24)


Během festivalového víkendu se v obci s tisícovkou obyvatel počet lidí zdvacetinásobí. Místní už jsou ale po sedmnácti ročnících Benátské noci zvyklí. „Opravdu si snad stěžuje oficiálně písemně jen jeden občan. Samozřejmě má festival i pár odpůrců, ale myslím, že naprostá většina to prostě bere tak, že to nějak přežijí,“ domnívá se starosta Malé Skály Jiří Nejedlo.

Benátská noc 2009
Zdroj: ČT24/www.benatskanoc.cz