Madonna přiletěla do Prahy. Odpočívá i slaví

Praha - Dnes hodinu po půlnoci přistálo na starém ruzyňském letišti soukromé letadlo s americkou popovou královnou Madonnou. Do Prahy přiletěla z Kodaně, která byla jednou ze zastávek na obnoveném turné Sticky & Sweet. Tři připravená auta odvezla Madonnu a její doprovod na Malou Stranu do luxusního pětihvězdičkového hotelu Mandarin Oriental, kde zpěvačka načerpávala síly na své zítřejší vystoupení až do večera.

Spolu s Madonnou přiletěly do Prahu i tři z jejích dětí - Lourdes, David a Rocco. Členové zpěvaččina doprovodu dorazili do Prahy již s předstihem, společně s nákladními vozy, které přivezly nezbytné technické vybavení. Už od včerejška se také staví pódium pro čtvrteční koncert v přírodním amfiteátru Chodov.

Jak Madonna stráví čas do svého vystoupení, není jasné. Podrobnosti o soukromé části zpěvaččina pobytu organizátoři z agentury Live Nation i Madonnini zástupci tají. Podle Petra Nováka z pořádající agentury se ale dá předpokládat, že si Madonna zastávku v Praze užije a projde se i ulicemi města.

Vstup Lenky Drmotové (zdroj: ČT24)

Z hotelu obleženého novináři odjela i se svými dětmi už ve středu večer do Trojského zámečku. Tam se prý konala zhruba tříhodinová oslava devátých narozenin jejího syna Rocca, na níž nechyběl ani ohňostroj.

Na koncert se těší fanoušci i místní

Organiziátoři odhadují, že na Chodov dorazí ve čtvrtek zhruba 40 tisíc diváků. Lístky na stání jsou ještě k mání, vyprodány jsou ale už údajně nejdražší vstupenky na tribunu, jejichž cena je bezmála osm tisíc korun. Na pořádek a bezpečí návštěvníků dohlédne při koncertu přes tisíc lidí.

Přípravy koncertu doprovázejí už od počátku obavy místních obyvatel. „Je pravdou, že se na nás obrátili s peticí obyvatelé z části starého Chodova, kteří se obávají hlavně hluku a koncentrace většího počtu lidí. My jsme s nimi jednali a informovali je o tom, že přijmeme veškerá opatření proto, aby jejich obavy nebyly naplněny. Podle toho, jak jsem tady během kontroly v pondělí zjistil, opatření jsou na takové úrovni, že koncert může bezpečně proběhnout,“ uvedl pro ČT24 starosta MČ Prahy 11 Dalibor Mlejnský.

Pokud se týká dalšího využití chodovské lokality k dalším případným koncertům, starosta Mlejnský dodal: „Pozemky v této lokalitě jsou v soukromém vlastnictví. Městská část zde žádné pozemky nevlastní. Je tedy jen na vlastnících, jak budou chtít svůj majetek v souladu s územním plánem využít. Osobně o žádných jiných koncertech v budoucnosti nevím.“

Madonna je považována za nejvýznamnější světovou popovou zpěvačku současnosti. Zpívá od roku 1982, kdy vydala svůj první singl Everybody. Za její doposud nejlepší album je považováno Ray of Light z roku 1998, za které získala čtyři ceny Grammy.