Rock Shock Open chce zaplnit bílé místo na hudební mapě Moravy

Vyškov - Pořadatelé prvního ročníku festivalu Rock Shock doufají v to, že se jim podaří přilákat na letiště ve Vyškově až 15 000 lidí. Třídenní přehlídka by se tak stala největším letošním festivalem na jižní Moravě. Festival má sice v názvu rock, v programu jsou ale zastoupeny i další žánry. Kromě hlavní scény připravili pořadatelé ještě pódium věnované metalu a scény pro hip hop a house. Rock Shock začíná 14. srpna, předprodeje končí už tento pátek.

„Na jižní Moravě totiž v podstatě neexistuje masově navštěvovaná přehlídka pod širým nebem. Například ambiciózní Creamfields na letišti v Břeclavi navštívilo v červenci jen asi 4 000 lidí, další festivaly, například v Boskovicích a Mikulově, jsou zaměřeny spíše na alternativní publikum. My nabízíme vícežánrové spektrum včetně nehudebních doprovodných programů,“ uvedla v rozhovoru pro ČT24 ředitelka festivalu Pavlína Hanáková.

Program vyškovské přehlídky je postaven výhradně na českých a slovenských kapelách, ke známým jménům patří David Koller, Chinaski, Tata Bojs, Michal Hrůza, Zuzana Smatanová a Katarína Knechtová. Dramaturgie ale myslela i na místní kapely. V sobotu 15. srpna například vystoupí na hlavní scéně vyškovská metalová skupina Dark Gamballe, která brázdí kluby a festivaly už od roku 1990.

O Rock Shock informuje P. Hanáková (zdroj: ČT24)

Pořadatelé tvrdí, že se jim na vyškovském letišti podařilo najít ideální festivalový areál. Velká travnatá plocha leží přímo u rychlostní silnice mezi Brnem a Olomoucí a nabízí dostatek prostoru pro stanové městečko, parkování a festivalové zázemí.

Vydáno pod