Minifestival Jaromíra Honzáka v Akropoli

Praha - Český jazzový skladatel a kontrabasista Jaromír Honzák vydává páté autorské album s názvem Little Things. Obsahuje sedm vlastních Honzákových skladeb a jednu skladbu kytaristy Davida Dorůžky. Album Honzák pokřtí dnes, v den svých padesátých narozenin, na koncertě v pražském Paláci Akropolis. Kmotry budou Iva Bittová a Marek Eben. Oba dva v Akropoli také zahrají.

Sestavu hudebníků na Honzákově posledním albu doplňují jeho tradiční spoluhráči z Polska - bubeník Lukasz Zyta a klavírista Michal Tokaj, a americký saxofonista Chris Cheek, Honzákův někdejší spolužák z Berklee College of Music. V jedné nahrávce hostuje smyčcové kvarteto Pražské komorní filharmonie.

Na dnešním koncertě v Akropoli vystoupí Honzák celkem v sedmi sestavách, s nimiž koncertoval nebo stále koncertuje. „Bude to částečně retrospektiva a částečně přehlídka, takový minifestival Jaromíra Honzáka,“ přiblížil koncert oslavenec.

Spolu s ním zahraje kromě jeho současného kvartetu také například Quartet East s Piotrem Baronem, Kubou Stankiewiczem a Jiřím Slavíčkem nebo Face of the Bass s hostující Beatou Hlavenkovou. Na pódiu se objeví také kapela kmotra alba - Bratři Ebenové. Pouze pro tuto příležitost byla obnovena  sestava Čikori s Ivou Bittovou, Vladimírem Václavkem, Milošem Dvořáčkem a Františkem Kučerou.


Little Things je v pořadí pátým Honzákovým autorským albem. Jeho dvě předchozí desky Present Past (2003) i A Question To All Your Answers (2007) získaly cenu Akademie populární hudby za nejlepší jazzové album roku.

Jaromír Honzák
Zdroj: 2media.cz/Miroslav Kučera
Vydáno pod