Luba Skořepová zatančí v karlínském Undergroundu

Praha – V Karlíně letos vznikla nová pražská alternativní scéna s názvem Underground. Ve středu 23. září zde vystoupí netradiční host - Luba Skořepová. Představí se v hlavní roli hry Stará bába tančí, kterou pro ni napsal Arnošt Goldflam. Autor se nechal inspirovat povídkou Bertolta Brechta o staré paní, která najednou začne žít podle svého - a všichni se tomu diví, rodina i okolí.

„Stará bába si žije po svém. A proč taky ne, říkám já, jenom abychom i my našli tu odvahu žít si po svém, celý život, i na jeho sklonku“, říká Arnošt Goldflam, autor hry a dodává: „Chtěl jsem kus původně nazvat Stará baba tančí, ale z úcty a obdivu k Lubě Skořepové jsem nakonec zvolil bábu, to není tak škaredé… “

„Stará paní si najde kamarádku, mladší děvče a začnou si užívat! Otevřou si tu a tam lahvičku vína, uspořádají hostinu, jdou do kavárny, do kina, začnou žít. A najednou se to zdá divné. Stará bába se zbláznila, stará baba si pije víno, stará baba tančí, dělá ostudu - a ještě je jí to jedno! Kdo to kdy viděl! Dcera se diví, hádá se s ní a nic platno…,“ ozřejmuje Goldflam.

Hrají: Luba Skořepová, Lenka Novotná, Marie Turková a Martin Učík; scéna a kostýmy: Andrea Králová; hudba: Lenka Novotná, Jiří Bulis, režie: Akram Staněk; produkce: Martin Učík. 

Underground, industriální sklep, pod dvorem domu v Křižíkově ulici č. 45, se od jara letošního roku stává místem, kde se prolínají profesionální divadelníci, amatéři a sociální divadlo (z těch druhých např.: Neomluvené divadlo, Ježek a čížek, Bohnická Company aj.)