Film z Jacksonových zkoušek bude v kinech 14 dní

Praha - Poslední film s Michaelem Jacksonem This Is It, natočený na základě záznamu ze zkoušek v Los Angeles a Inglewoodu na plánovanou šňůru koncertů v Londýně, vstoupí do kin v České republice 29. října. K vidění bude pouze v sálech s možností digitálních projekcí ve vysokém rozlišení a digitálním zvukem, a to jen 14 dní. Vstupenky budou v prodeji od neděle 27. září. Film doprovodí stejnojmenné CD, singl This Is It se k fanouškům dostane už 12. října.

Snímek Michael Jackson´s This Is It budou ve dvou listopadových týdnech promítat kina po celém světě. Světová premiéra se uskuteční ve více než 25 premiérových projekcích, z nichž 15 se bude koordinovaně konat ve stejný okamžik. Distributoři se také rozhodli zorganizovat speciální veřejné předpremiéry, díky nimž film již tři hodiny po slavnostních premiérách uvidí široká veřejnost.

27. září bude na stránkách www.thisisit-film.cz zveřejněn seznam tuzemských kin, která budou snímek uvádět. Premiéra filmu se bude konat 27. října v Los Angeles v 18:00 místního času. V dalších městech se budou navazující slavnostní premiéry konat současně a obrázky v Los Angeles budou přímo na místo konání přenášeny satelitním spojením.

Jeff Blake, předseda Worldwide Marketing and Distribution Sony Picture:

„Koordinované premiéry a předpremiéry po celém světě nabízí možnost zúčastnit se globální oslavy fascinující kariéry Michaela Jacksona“

Film, z nějž některé scény budou zpracovány 3D technologiemi, zachycuje zkoušky od dubna do června. Kromě toho má poskytnout pohled na umělcovu kariéru a bude obsahovat rozhovory s některými z Jacksonových nejbližších přátel a spolupracovníků. Režisérem je Kenny Ortega, režisér londýnské show. Výtěžek z promítání filmu bude věnován organizaci Michael Jackson Family Trust, kterou zpěvák ve své závěti určil jako dědice části svého majetku.

„Snímek není pouhou poctou umělci, který dokázal nadchnout své publikum každou vteřinou svého pobytu na jevišti, ale je také příhodným darem milionům fanoušků po celém světě, kteří ho milovali a kterým zasvětil celý svůj život,“ uvedl John McClain, zástupce organizace The Estate of Michael Jackson a dlouholetý přítel rodiny Jacksonových.

Ze zkoušek na Jacksonovo turné prý existuje až 100 hodin videozáznamů. Podle serveru Digital Spy zaplatila společnost Columbia Pictures za filmová práva 60 milionů dolarů (1,1 miliardy korun). Ve smlouvě je údajně i zmínka o tom, že ve filmu se nesmí objevit pasáž, která by Jacksona ukázala v negativním světle.

Padesátiletý Michael Jackson zemřel 25. června po zástavě srdce. Podle oficiálního vyjádření koronera bylo příčinou úmrtí předávkování anestetikem propofol. Pohřben byl 3. září na hollywoodském hřbitově Forest Lawn.

This Is It
Zdroj: Sony Music