Ženskou sílu ukáže i Madonna

Washington – Americká zpěvačka Madonna rozšířila řady komiksových hrdinů. Ve Spojených státech totiž k jejím třiapadesátým narozeninám vyšla kreslená publikace znázorňující Madonninu hudební i filmovou kariéru. Vedle Michelle Obamové či Hillary Clintonové se tak Madonna stala další z hrdinek komiksové řady nazvané Ženská síla.

Přinejmenším v komiksu se královna popu vyrovná dokonalým hrdinům, jako je Spider-Man nebo Batman. Komiks ji ukazuje jako cílevědomou dívku nebo později jako téměř dokonalou matku. „V komiksech jsou obvykle nadpřirození hrdinové. Nebývají to příběhy skutečných lidí. Tahle komiksová řada je spíš biografie celebrit. Nevypráví se tu jejich příběh, ale fakta o jejich životě,“ vysvětluje producent Thor Parker.

V těchto dnech představuje Madonna na festivalu v Benátkách svůj druhý pokus o filmovou režii. Snímek W. E. je inspirovaný příběhem britského panovníka Eduarda VIII., jenž abdikoval kvůli vztahu s rozvedenou Američankou Wallis Simpsonovou. Fanoušci přivítali svou popovou královnu na červeném koberci v Benátkách bouřlivým potleskem, kritiky ale její film strhaly.

Reportáž Petra Viziny (zdroj: ČT24)

Smysl pro humor, jakým vládne skutečná Madonna, životopisnému komiksu poněkud chybí. Příběh tanečnice, která se díky své provokativnosti stane nejpopulárnější zpěvačkou na světě, přitom přímo vybízí ke zpracování. Na takový komiks si ale dokonce i královna ještě musí počkat.