ČT točí v Brně o „drahé“ tchyni

Brno – V Brně a jeho okolí se Česká televize pustila do natáčení dalšího televizního filmu. Snímek s názvem Drahá tchyně vznikl podle na základě knižní předlohy Tchyně a uzený, jejíž autorkou je brněnská spisovatelka Simona Monyová. Hlavní role současného příběhu svěřila režisérka Lenka Wimmerová Sandře Novákové, Libuši Švormové, Jitce Čvančarové a Martinovi Trnavskému. Natáčet v moravské metropoli budou filmaři do poloviny května.

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (Sandra Nováková) si bere za muže jedináčka, který je silně citově připoután ke své matce Alžbětě (Libuše Švormová). Ta si nedokáže představit, že by měla o svého syna Hynka (Martin Trnavský), mladého lékaře, přijít nebo se o něj dělit s jeho manželkou. Proto se nejprve snaží sňatku zabránit, a když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství.

Snacha Sylvie s tchyní o svého manžela statečně bojuje. Čím dál tím více ale přemýšlí nad tím, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít matce, zaslouží manželku nebo jen soucit.

Na televizních obrazovkách by měl být film Drahá tchyně uveden nejspíše v příštím roce.