Paramount vyhrál Sachu Barona Cohena díky koze v tričku

Londýn - Fanoušci Sachy Barona Cohena se mohou těšit na další film se svérázným britským komikem. Obsah nového snímku je zatím tajemstvím, ale snímek má být klasickou komedií, nikoli parodickým dokumentem, jakými byly jeho předchozí filmové hity Borat a Bruno. Britský komik by měl tentokrát vystoupit v dvojroli - pastevce koz a svrženého zahraničního diktátora, který se ocitl ve Spojených státech.

Cohenovi podle blogu Deadline Hollywood Daily prý pomohla vyjednávací taktika. Svůj projekt nabídl šesti studiím, z nichž největší zájem projevily Paramount a Sony. Ze souboje vyšel Paramount vítězně prý poté, co jeho šéf Brad Grey poslal do kanceláře Cohenova agenta, společnosti WME, kozu v tričku s nápisem Paramount. Šéf WME Ari Emanuel ji prý nakonec nechal odvést, „protože si udělala záchod ze vstupní haly“.

Britské listy zaujala výše honoráře, který by měl dosáhnout 20 milionů dolarů, a dvacetiprocentní podíl z případného zisku filmu. Hollywoodská studia přitom snižují částky placené největším hvězdám, které stále častěji nutí ke kontraktům zaručujícím vysoké honoráře jen v případě, že je film ziskový.

Vydáno pod