Lady Gaga zve české fanoušky na Ples příšer

Praha - Americká zpěvačka Lady Gaga vystoupí 17. listopadu v pražské O2 areně s programem The Monster Ball (Ples příšer). Čtyřiadvacetiletá Newyorčanka v rámci evropské části svého turné představuje své album The Fame Monster z loňského roku. „Lady Gaga, jejíž koncerty mívají až divadelní atmosféru, slibuje svým fanouškům ještě o něco více než to, co zažili během předchozího Monster Ball tour,“ uvedl Petr Novák z pořádající společnosti Live Nation.

Zpěvačka už dříve řekla, že její nynější show vypadá víc jako muzikál a méně jako koncert. Jednotlivá čísla spojuje příběh z New Yorku, kam Lady Gaga a její přátelé jdou na ples příšer a ztratí se.

Turné Monster Ball zahajuje 7. května ve švédském Stockholmu a ještě před přesunem do zámoří se Lady Gaga zastaví v Německu, Nizozemsku, Belgii, Francii a Británii. Na základě velkého úspěchu se Monster Ball tour vrátí do Evropy na podzim a nová série koncertů začne představením v Helsinkách 13. října.

Vstupenky na pražský koncert v cenách od 1 390 do 2 590 korun budou v prodeji od 10. května.

Album The Fame Monster je následovníkem debutové desky The Fame z roku 2008, která byla oceněna cenou Grammy a která obsahuje hity Just Dance a Poker Face. Ve své hudbě Lady Gaga mísí taneční pop a elektro-pop, na druhé straně používá i prvky rocku a disko hudby. Kombinované verze Fame a Monster Fame se prodalo 11,5 milionu alb po celém světě, přičemž kombinovaný prodej aktuálních singlů, Just Dance, Poker Face, Lovegame, Paparazzi, Bad Romance a Telefon, dosáhl hranice 40 milionů po celém světě.

Lady Gaga, občanským jménem Stefani Joanne Angelina Germanottaová, se narodila italským rodičům. Přezdívku Lady Gaga si zvolila podle písničky Radio Gaga od skupiny Queen. V roce 2008 vydala album The Fame, které je dle jejích slov o tom, „že se každý může cítit slavný“. Provokativní zpěvačka se proslavila psaním textů pro jiné umělce, například pro Pussycat Dolls či Britney Spearsovou.

Lady Gaga
Zdroj: ČT24/www.ladygaga.com