Rozmarné léto v Celetné: Opravdová voda, kouzelník i pivo

Praha – Pivo, rozmarné víno, limonády a delikatesní utopence podává během představení Vančurova Rozmarného léta divadelní spolek Kašpar. Inscenaci v režii Jakuba Špalka má soubor v repertoáru už třetí sezonu, ale hrají ji pouze v létě. I letos se v Celetné opět otevírají říční lázně mistra Antonína Důry s opravdovou vodou, molem a terasou pro návštěvníky. Kromě Rozmarného léta uvidí diváci v rámci letošního letního speciálu v Celetné také hry od hostujících souborů z Chebu a Mladé Boleslavi.

Navštivte městečko Krokovy Vary! Vejděte do hospody u Čtrnácti pomocníků! Stanete se svědky událostí, které nikdo nečekal, ale každý po nich toužil! Léto je už tady, komedianti se blíží a co s načatým večerem? zve spolek Kašpar na Vančurovu hru, díky které se nemusí zdát tento způsob léta poněkud nešťastný.

„Mám pocit, že jsme tu všichni na jedné lodi, na jedné plovárně a užíváme si léta a nádherného vančurovského jazyka,“ dodává Jan Potměšil, který v alternaci s Miroslavem Hanušem hraje v Rozmarném létě plovárenského mistra Antonína Důru.

Reportáž Jiřího Svobody (zdroj: ČT24)

Kromě tohoto představení budou mít diváci možnost zhlédnout i představení dalších dvou hostujících souborů. Západočeské divadlo Cheb zahraje 1. a 2. července Večer tříkrálový, jednu z nejpůvabnějších Shakespearových komedií, plné převleků, záměn a nedorozumění. Režie se ujala Jaroslava Šiktancová. 

16. a 17. srpna pak představí dvě své inscenace Městské divadlo z Mladé Boleslavi. První je nesmrtelný příběh velké lásky veronským milenců – Romeo a Julie – v režii Jakuba Špalka. Druhou komorní hříčka Oty Jiráka Smím prosit? plná vtipných dialogů odpozorovaných ze života.