Letní Letnou přiveze měsíční koráb

Praha – Ochutnávku tuzemských souborů nabídl festival nového cirkusu a divadla Letní Letná v putovní části festivalu, která svůj program představila během léta na čtyřech místech v Česku. Hlavními lákadly osmého ročníku jsou ovšem zahraniční soubory. Organizátoři slibují, že návštěvníci se mohou těšit na měsíční koráb, žonglování motorovými pilami, lidské pyramidy a akrobatické kousky, při nichž se tají dech.

O úvodní podívanou, která bude přístupná zdarma, se postará francouzský soubor Compagnie Malabar. Mnozí Pražené si ho možná pamatují díky obrovské kudlance, která kráčela před pěti lety centrem hlavního města. Na osmém ročníku nechá soubor plout letenským parkem při představení Les Aquarêves velký měsíční koráb.

Reportáž Pavly Sedliské (zdroj: ČT24)

Švédský Cirkus Cirkör přiveze do Prahy své nejnovější představení Wear It Like A Crown. „Šest špičkových herců a artistů na otáčejícím se jevišti zavede diváky do světa iluzí a fantazie, kde není nic nemožné - akrobacie, stínohra, mistrovské házení noži nebo žonglování vším možným včetně běžících motorových pil a ping-pongových míčků,“ popisuje představení ředitel festivalu Jiří Turek.

Poprvé v Česku vystoupí francouzský soubor Compagnie XY. V akrobatickém představení Le Grand C, „díky kterému se vám bude chtít létat“, jak napsal deník The Guardian, nechybí poezie, city ani humor. „Ať už jsou to skoky, pády, přemety, lidské pyramidy, bude se vám tajit dech. Představení pro všechny diváky, kteří mají rádi riziko a odvahu,“ tvrdí Turek. K zahraničním hostům patří ještě také dvě švýcarské novocirkusové umělkyně, které tvoří soubor La Compagnie des pieds percht. Závěsnou akrobacii na laně pod názvem Foutaise mělo českou premiéru letos v pražském klubu Mlejn.

Vstupenky na Cirkus Cirkör a Compagnii XY jsou už v předprodeji. Ostatní představení se budou prodávat na místě od 19. srpna. Více o programu Letní Letné na stránkách festivalu.

Vydáno pod