Woody Allen točí s Benignim

Řím - Woody Allen točí v Římě svůj nejnovější filmový opus Bop Decameron ve stylu italských klasiků. Inspirací pro povídkový snímek, v němž se objeví mimo jiné Allenův italský kolega Roberto Benigni, je údajně film Boccaccio '70, který v roce 1962 natočila čtveřice slavných italských filmařů Federico Fellini, Luchino Visconti, Mario Monicelli a Vittorio De Sica.

Navzdory vedrům, které teď ve věčném městě panují, je prý natáčení v plném proudu a bude trvat až do začátku září. Poslední Allenova komedie vypráví paralelní příběhy amerických a italských postav v Římě. Stejně jako Boccaccio '70 bude mít Bop Decameron čtyři epizody. Příběh odehrávající se v současném Římě je volně inspirován i Decameronem Giovanniho Boccaccia.

Allen Benignimu svěřil roli muže, jenž se ze dne na den stane slavným a od té doby mu média nedají pokoj. Kromě Benigniho se ve filmu objeví i další slavné filmové tváře jako Alec Baldwin, Penélope Cruzová, Ellen Pageová nebo Ornella Mutiová.

R. Benigni v oscarovém filmu Život je krásný
Zdroj: ČT24/ČT

Jiné oblíbené metropoli Allen zasvětil svůj zatím poslední film Půlnoc v Paříži. Film s Owenem Wilsonem a Rachel McAdamsovou v květnu zahajoval filmový festival v Cannes.