Trier je melancholický - točí konec světa bez happy endu

Praha - Rok po premiéře kontroverzního snímku Antikrist začal natáčet dánský filmař Lars von Trier další celovečerní film s názvem Melancholie. Světová premiéra se uskuteční v květnu příštího roku, možná na fetivalu v Cannes, snímek se objeví i v českých kinech. „Zdá se, že nepůjde o žádnou komedii,“ odhaduje Jiří Šebesta z distribuční společnosti Aerofilms.Trierova slova v prvních dnech natáčení totiž prý zněla: Už žádný happy end.

Natáčení psychologicko-katastrofického filmu o konci světa 22. července ve švédském městě Trollhättan, často označovaném jako Trollywood. Práce tam potrvají do 8. září.

O příběhu nového projektu prý Lars von Trier zatím mnoho neprozradil. Na tiskové konferenci pořádané v Trollhättanu uvedl pouze, že jde o „překrásný film o konci světa“. Má obsahovat prvky sci-fi a katastrofického filmu, budou v něm tedy k vidění speciální efekty. „Ale nic, co by se dalo srovnat s Hollywoodem,“ uvedl dánský filmař. Jedním z několika záchytných bodů tedy stále zůstává jen promo fotografie k filmu, na které se nachází v blízkosti planety Země cizí těleso.

Dle hvězdného obsazení se diváci mají na co těšit. Hlavní role dvou sester se zhostí Kirsten Dunstová a Charlotte Gainsbourgová, která ztvárnila hlavní ženskou roli ve filmu Antikrist. Mezi herci se objeví i Kiefer Sutherland, podle něhož od něj nemají fanoušci čekat roli zachránce světa v poslední minutě. Dále ve snímku hrají Charlotte Ramplingová, John Hurt, Alexander Skarsgärd, Stellan Skarsgärd a Jesper Christensen. 

Melancholie
Zdroj: ČT24/Zentropa Entertainments