Hegerová roztočí na podzim mlýnské kolo v srdci posluchačů

Praha – Třiadvacet let čekali posluchači na novou studiovou desku Hany Hegerové. Album s pracovním názvem Mlýnské kolo v srdci mém vyjde na podzim. Interpretka, jejíž jméno se stalo synonymem českého šansonu, na ni sáhla po písních francouzských šansoniérů – Serge Gainsbourga, Michela Legranda nebo Isabelle Mayereauové. Desku Hegerová natáčela pod producentským dohledem klavíristy a kapelníka své doprovodné skupiny Petra Maláska.

Poslední studiové album Potměšilý host vyšlo v roce 1992, Hegerová ale od té doby vydala řadu kompilací a záznamy svých koncertních vystoupení. Naposledy před čtyřmi lety kompilaci Recitál 2.

Od loňského roku se šansoniérka soustřeďuje zejména na koncerty v pražském Divadle Kalich, od podzimu do svého repertoáru zařadí i písně z nového alba. „Má výhodu v tom, že působí jako koncept. Ne jako desky, které se dnes dělají, z nichž lze vybrat jednu nebo dvě písničky, co za něco stojí,“ upozorňuje mistr zvuku Michal Pekárek.

Reportáž Petry Schubertové (zdroj: ČT24)

České texty k písním představitelů francouzského šansonu napsali Pavel Vrba a Jiřina Fikejzová. Na desce se objeví také po jednom textu od Pavla Kopty, Jiřího Dědečka či Jarka Nohavici, který duet Stará píseň s Hegerovou i nazpíval.

Za nejzdařilejší považuje Hegerová text k titulní písni Mlýnské kolo v srdci mém. „Moji devízou, i na tomto cédečku, jsou výborné texty,“ dodává. Její slova potvrzuje i Petr Malásek: „Přistupovali jsme k nim s opravdovou úctou a pokorou, nepouštěli jsme se do žádných samoúčelných experimentů.“

Hana Hegerová si uvědomuje, že její pověst výborné šansoniérky ji velice zavazuje. „Pro mě je velice těžkou úlohou nezklamat,“ doufá, že své posluchače novým albem po třiadvaceti letech potěší.