Manéž Bolka Polívky se promění v Českého lva

Brno – Ptám se však tebe, náš osude, co bude, až tady nebude dojemně pitomá show… písnička Šaškové počmáraní je už tradiční součástí Manéže Bolka Polívky, odpověď na otázku se ale diváci zřejmě hned tak nedozvědí – dnes večer ve 20:00 vysílá totiž ČT1 už 46. pokračování tohoto zábavného pořadu. Mim, herec a moderátor Bolek Polívka si přizval opět řadu zajímavých hostů, mezi nimi i Pavla Lišku, s nímž si dopřeje několik variací na přípravy, průběh a moderování Českého lva.

Polívka i Liška jsou nejen držiteli lvů, spolu také ceremoniál spojený s předáváním cen letos moderovali. Český lev je i název hry, která měla před pár dny premiéru v brněnském Divadle Bolka Polívky a jejímiž hlavními protagonisty jsou právě tito dva herci a komici. Diváci představení – a dnes večer i Manéže – jsou v rolích pozvaných filmařů, umělců a jiných VIP, kteří bývají v hledišti při předávání filmových cen.

„Chceme rozvinout takové příběhy, které jsou s předáváním lvů spojeny, a přesto nejsou divákovi patrné. Oceněný tam má tak dvě minuty na poděkování. To u nás bude vše ve volném rytmu a bude čas na jinou zábavu a jiné krutosti,“ uvedl k představení Polívka.

Do 46. pokračování svého pořadu si ale kromě Pavla Lišky pozval i další pozoruhodné hosty. Například komika Lukáše Pavláska, v jehož vystoupení bude velkou roli hrát socha, nebo několikanásobné mistry světa ve stepu, Costela a Dorela Surbeckovi ze Švýcarska. Hudebně-komickým vystoupením překvapí absolventky DAMU, které diváci poznají jako Jelení loje, okouzlující ženské pěvecké tělísko s doprovodem. Hudební lahůdkou bude i rokenrolová kapela Fireballs. 

Reprízu Manéže vysílá ČT2 v noci z neděle 3. října na pondělí 4. října v 01:35 hod. Pořad bude také možné zhlédnout v archivu iVysílání.