On-line z Divadla Kampa: Duše K

Letní přenos na portálu ČT24 z Divadla Kampa přinesl 19. července v 19:00 pořad Duše K. Divadelní besedu vedl Jaroslav Dušek, který si do svého pořadu zve lidi z oblasti vědy, výzkumu, objevů a vynálezů. Zábavný, populárně naučný večer zve do míst, kde přebývá homo sapiens se smyslem pro humor. Hostem večera byl tentokrát populární lékař Jan Hnízdil. Hovořilo se o nemocech, zdraví, lécích, přístupu k životu, o duši v těle a těle v duši. Záznam bude možné najít v tomto článku.

Jan Hnízdil - Internista a rehabilitační lékař (*1958). Má klasické medicínské vzdělání, je atestovaným internistou a rehabilitačním lékařem, přesto je v jistých odborných kruzích považován téměř za vyvrhele. Věnuje se totiž psychosomatice a celostní medicíně, na něž se oficiální věda dívá s určitým despektem. Hnízdil ale nejvíce provokuje neúnavnou kritikou „obchodníků se zdravím“.

Je autor či spoluautor publikací Bolesti zad, mýty a realita, Jak vyrobit pacienta, Artróza v komplexním přístupu, Jak léčit nemoc šílené medicíny, Doping aneb zákulisí vrcholového sportu, Mým marodům a dalších. Věnuje se komplexní, psychosomatické medicíně. Působí v Centru komplexní péče v Dobřichovicích.

Součástí večera je jako vždy čajový obřad.

Divadlo Kampa - Duše K - Jaroslav Dušek hostí Jana Hnízdila (zdroj: ČT24)
Vydáno pod