Lady Gaga dnes zjistí, jací Češi jsou

Praha - Beznadějně vyprodaný je koncert americké zpěvačky Lady Gaga, který se dnes večer uskuteční v pražské O2 areně. Provokativní umělkyně v rámci evropské části svého turné představí program The Monster Ball (Ples příšer), doprovázející její album The Fame Monster. „Moje vystupování není o tom předvést, jak jsem bláznivá, ale o tom zjistit, kým jste,“ zve na koncert Lady Gaga. Předkapelou budou newyorští Semi Precious Weapons, kteří existují už od roku 2004 a mají za sebou debutové album We Love You.

Je možné, že při koncertě Lady Gaga bude překonán návštěvnický rekord 02 areny, který zatím drží Madonna. Na její vystoupení v roce 2006 dorazilo přes 18 a půl tisíc diváků. Mezi množstvím hostů bude dnes večer v O2 areně také první dáma Livia Klausová, která dorazí se svými vnoučaty.

Čtyřiadvacetiletá Newyorčanka vystupující v extravagantních převlecích, které si sama navrhuje a vyrábí, na turné představuje své album The Fame Monster z loňského roku. Zpěvačka už dříve řekla, že její nynější představení vypadá víc jako muzikál a méně jako koncert. Jednotlivá čísla spojuje příběh z New Yorku - Lady Gaga a její přátelé jdou na ples příšer a ztratí se.

Lady Gaga (zdroj: ČT24)

Monster Gaga

Album The Fame Monster je následovníkem debutové desky The Fame z roku 2008, která byla oceněna cenou Grammy a která obsahuje hity Just Dance a Poker Face. Lady Gaga mísí taneční pop a electro-pop, na druhé straně používá i prvky rocku a disco hudby. Kombinované verze Fame a Monster Fame se prodalo 11,5 milionu alb po celém světě, přičemž kombinovaný prodej aktuálních singlů - Just Dance, Poker Face, Lovegame, Paparazzi, Bad Romance a Telephone - dosáhl hranice 40 milionů po celém světě.

Turné Monster Ball začalo 7. května ve Stockholmu a ještě před přesunem do zámoří se Lady Gaga zastavila v Německu, Nizozemsku, Belgii, Francii a Británii. Na základě velkého úspěchu se Monster Ball tour vrátilo do Evropy, nová série koncertů začala představením v Helsinkách 13. října.

Lady Gaga je in

Lady Gaga má za sebou velmi úspěšný rok. Na nedávném předávání Evropských hudebních cen (EMA) televizní stanice MTV získala tři ocenění - jako nejlepší zpěvačka, za nejlepší píseň i za nejlepší popový počin.

Na konci roku se prý dočká vlastní voskové sochy v muzeu Madame Tussaudové - a to hned osminásobně. V osmi muzeích voskových figurín po celém světě objeví osm zpěvaččiných dvojnic, přičemž každá na sobě bude mít jiný extravagantní kostým z její sbírky. Americká Jihokarolínská univerzita se zase chystá otevřít kurz, který bude zkoumat nositelku několika ocenění Grammy především jako „sociologický fenomén“.

Lady Gaga / The Fame Monster
Zdroj: ČT24/Universal Music