Důvod Twisted Sisters přijet do Vizovic: Masters of Rock

Vizovice - Ve chvíli, kdy na pódiu hráli valaští Flereti zahajovací koncert festivalu Masters of Rock, dosedl na vídeňské letiště soukromý tryskáč s hlavní hvězdou devátého ročníku rock-metalové přehlídky - Twisted Sisters. Před publikum v areálu vizovické likérky předstoupí v pátek večer, kdy už bude festival v plném proudu a počet obyvatel pětitísicových Vizovic se zvýší až pětinásobně.

Vystoupení amerických Twisted Sister, heavy-metalové formace založené v roce 1973, je hudební událostí letošního ročníku jednoho z největších tuzemských festivalů pod širým nebem. „Je to skoro až absurdní, že existuje ve světě kapela, která je tak známá a nikdy nepřijela do Česka. Jsem rád, že letos se to povedlo,“ přiznává ředitel festivalu Jiří Daron a doufá, že Twisted Sister si koncertování na Masters of Rock užijí stejně jako jejich posluchači.

„Publikum ve Vizovicích dokáže vykouzlit skvělou atmosféru, z které jsou paf i zahraniční kapely, které hrají na zahraničních přehlídkách. Nejedna skupina tu natáčí live DVD, například legendární Udo Dirkschneider, bývalý zpěvák Accept, se chystá natočit celé DVD právě na Masters of Rock,“ upozornil Daron.

Očekávanou událostí prvního dne je společné vystoupení výrazné finské folk-metalové skupiny Finntroll a švýcarské folk metalové formace Eluveitie. „Festival vyvrcholí v neděli, kdy vystoupí poslední dvě hlavní hvězdy - němečtí Helloween a české Tři sestry, které program uzavřou,“ uvedl ještě k programu Daron.

Rozhovor s Jiřím Daronem (zdroj: ČT24)