Filmové premiéry

Trojrozměrné drama Alistera Griersona Sanctum sice produkoval James Cameron, nic ale nenasvědčuje tomu, že by zopakovalo úspěch jeho hitu Avatar. 3D se objevuje i mezi animačními technologiemi Autopohádek, čtyř příběhů natočených podle knižního předlohy Jiřího Marka. Do světa motorů zavede částečně diváky také americká komedie Dilema, i když o auta v ní příliš nejde. Čtvrtá premiéra tohoto týdne, thriller Obřad, slibuje napětí, mystiku a Anthonyho Hopkinse na temné straně víry.

AUTOPOHÁDKY. Mají auta duši? ptá se Ondřej Vetchý coby Antonín Kužílek v příběhu protkávajícím čtyři povídky, nazvané souhrnně Autopohádky. Snímek byl natočen podle stejnojmenné knížky spisovatele Jiřího Marka, jenž povídky, jejichž společným jmenovatelem je svět motorů, vymyslel pro své děti. Příběhy spojuje vypravěč Michal Malátný, frontman skupiny Chinaski, která Markovy pohádky natočila už dříve jako audio a postarala se i o hudební doprovod k filmu.

Filmové premiéry - 17. 3. 2011 (zdroj: ČT24)

OBŘAD. Film švédského režiséra a scenáristy Mikaela Håfströma (Pokoj 1408, Zlo mezi námi) je inspirován skutečnými událostmi. Sleduje poněkud skeptického amerického studenta kněžského semináře Michaela Kovaka (Colin O’Donoghue), jenž navštěvuje školu exorcizmu ve Vatikánu. Během svého pobytu v Římě se seznámí s neortodoxním knězem Otcem Lucasem (Anthony Hopkins), který mu ukáže i temnou stranu jeho víry.

SANCTUM. Epické 3D dobrodružství z produkční dílny trojnásobného oscarového držitele Jamese Camerona (Avatar, Titanic) následuje tým jeskynních potápěčů na jejich nepředvídatelné expedici do největšího, nejkrásnějšího a nejméně dostupného jeskynního systému na světě. Když je tropická bouře donutí ukrýt se hluboko v jeskynních dutinách, musí si poradit se stoupající vodou, nebezpečným terénem a plíživě se vtírající panikou, která je pohlcuje během hledání zatím neznámé únikové cesty do otevřeného moře.

DILEMA. Pravda občas bolí, ale když ji tajíte, může to bolet mnohem víc. Režisér Ron Howard (Čisté duše, Apollo 13) v komedii Dilema názorně předvádí, že to, co řeknete svému nejlepšímu kamarádovi, je stejně důležité jako to, co mu neřeknete. Nejlepší přátelé Ronny (Vince Vaughn) a Nick (Kevin James) mají společnou firmu a zdá se, že oba i štěstí v lásce. Jenže pak Nick načapá Ronnyho manželku při nevěře….