Kapitána Hankse přepadnou somálští piráti

Los Angeles - Hollywoodský herec Tom Hanks si zahraje roli kapitána americké lodě Maersk Alabama, kterou na jaře roku 2009 unesli somálští piráti. Hrdinný kapitán Richard Phillips se tehdy sám vzdal, aby zachránil ostatní členy posádky. Producentem snímku z dílny společnosti Colombia je Kevin Spacey. Film bude natočen podle skutečných událostí. Čtyři piráti Phillipse drželi čtyři dny v zajetí na nevelkém záchranném člunu, než jej zachránily zvláštní síly amerického námořnictva.

Čtyřiapadesátiletý Hanks, jenž má doma dva Oscary za účinkování ve snímcích Philadelphia a Forrest Gump, si od natáčení na 18 měsíců odpočinul, v poslední době je však opět na roztrhání. V létě by do kin měla vstoupit komedie Larry Crowne, v níž se Hanks objeví po boku Julie Robertsové.

S Hanksem v jedné z hlavních rolí vzniká také filmová adaptace románu Naprosto osvětleno. Kromě toho se vyhledávaná hvězda upsala k účinkování ve snímku Triple Frontier Kathryn Bigelowové. Naposledy mohli diváci představitele převážně klaďasů a sympaťáků spatřit ve filmu Andělé a démoni z roku 2009.