Nekoneční Piráti z Karibiku: Už se chystá pětka

Los Angeles - Plavba Johnnyho Deppa jako Piráta z Karibiku nabírá krátce před okamžikem, kdy do kin zamíří čtvrtý díl populární filmové série, kurz k pátému pokračování. Producent Jerry Bruckheimer řekl, že začne pracovat na scénáři pátého dílu ságy hned po květnové premiéře čtvrtého snímku nazvaného Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna. Podle Bruckheimera nebude ani v chystaném dílu navazujícím na úvodní trháky série chybět osamělý a věčně podroušený korzár, kapitán Jack Sparrow v Deppově podání.

Ve čtvrtém dílu se v režii Roba Marshalla (Chicago, Nine) vydává Jack Sparrow na výpravu za pramenem mládí. Bruckheimer s Marshallem se s novinkou pochlubili v úterý v Las Vegas na setkání vlastníků kin CinemaCon. Diváci na zkušebních projekcích nového dílu Na vlnách podivna podle nich ocenili, že jde o „čerstvý a úplně nový“ příběh.

"A to chci přenést také do dalšího dílu, dát tam něco svěžího a odlišného. Pokud to diváci přivítají v novém dílu, určitě tak zkusíme udělat i další. A je to doopravdy na Johnnym, který tu roli miluje," uvedl Bruckheimer.

Ve čtvrtém dílu si Geoffrey Rush zopakuje roli Jackova rivala Barbossy, který změnil stranu; někdejší pirát nyní pluje řádně podle pravidel britského království. Vášnivou dceru piráta Černovouse v podání Iana McShanea si zahrála Penélope Cruzová.

Nabídkou zahrát si v pokračování pirátské série herečku zaskočil režisér při společné večeři, když spolu natáčeli muzikál Nine. „Vyskočila ze židle a řekla: 'Proboha, to miluju. Vždycky jsem chtěla dělat takovouhle dobrodružnou věc.' A taky byla perfektní,“ řekl Marshall.

„Zmínil jsem se o ní Jerrymu a Johnnymu, oba mi ihned řekli: 'Ano', protože není mnoho lidí, kteří by se mu (Deppovi) skutečně vyrovnali. Ona (Cruzová) je tak jedinečná a má tolik různých potřebných vlastností - charisma a sexappeal. Je zábavná, je to sportovní typ i výrazná herečka. Takže kdo by se jí mohl rovnat?“ konstatoval Marshall.

Na vlnách podivna bude prvním dílem „Pirátů“ natočeným v digitální 3D technologii. Do českých kin vstoupí 19. května.